Eesti Õpetajate Liit Arvamusfestivalil

af_2016_logo_sinine_kuup2ev

REEDEL, 12. augustil 2016 Arvamusfestivali lava 22. sajandi haridus – täna loome homse

Kell 12:30-14:00 Vabalava

Ootame kõiki huvilisi vestlema 22. sajandi hariduse loomise võimalustest ning arutlema võimekusest, mis meil on juba täna. Modereerib Eesti Õpetajate Liit koos partneritega.

14.30 – 16.00 Kas lapstööjõu soodustamine või samm parema tuleviku suunas?

Moderaator: Laura Mallene (Eesti Päevalehe ajakirjanik)

Esinejad: Irene Käosaar (Haridus – ja Teadusministeerium, üldharidusosakonna juhataja); Tiiu Leibur (Pärnu Koidula Gümnaasiumi õpetaja); Vladimir Svet (Õiguskantsleri nõunik); Egle Käärats (Sotsiaalministeerium, tööala asekantsler); Kaspar Kuus (Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilane, Eesti parima õpilasfirma 2016 Spoony kaasasutaja) ja ettevõtjate esindaja

16.30 – 18.00 Koolimütoloogia ehk kes on haridusmaailma üleloomulikud olendid?

Moderaator: Priit Kruus  

Esinejad: Heidi Uustalu (Kiviõli 1. Keskkooli direktor), Triin Noorkõiv (Haridus – ja Teadusministeerium, õpetajaosakonna peaspetsialist) ja Kristiina Vaikmets (Tallinna Heleni kooli õpetaja ning arendusjuht)

18.15 – 19.30 Kuidas nautides vabadust mitte unustada vastutust?

Moderaator: Esinejate koostöö

Esinejad: Stella Polikarpus (Sisekaitseakadeemia), Anneli Habicht (Eesti Puuetega Inimeste Koda), Margit Timakov (Tallinna Ühisgümnaasiumi õpetaja, EÕL juhatuse esimees), Toomas Loho (endine politseinik, Siseministeeriumi riskijuht)

 

LAUPÄEV, 13. august 2016 Arvamusfestivali lava 22. sajandi haridus – täna loome homse

11.00 – 12.30 Mida teha, et rohkem noori reaalainete õpetajaks õpiks?

Moderaatorid: Katariina Päts, Hanna Britt Soots (Tallinna Reaalkooli õpilased)

Esinejad: Martin Saar (TRK õppealajuhataja ja keemiaõpetaja), Sandra Schumann (Harvardi tudeng), Mailis Reps (riigikogu kultuurikomisjoni liige), Jüri Kurvits (Talllinna Ülikooli õpetajakoolituse õppekavade arengujuht).

Paide arvamusfestivalil esinevad avatud matemaatika-füüsikatunniga kohalikud Paide gümnaasiumi õpetajad Lorina Kukk (keemiaõpetaja) ja

Silva Jürisoo (füüsika-matemaatika õpetaja)

13.00 – 14.30 100 reasons to be Happy at School (inglise keeles)

Moderaator: Toomas Kruusimägi (Tallinna Inglise Kolledži direktor)

Esinejad: Olli Vesterinen (Soome õpetaja ja haridusspetsialist); Anna-Kaisa Oidermaa (psühholoog ja portaali peaasi.ee looja); Mario Mäeots (Tartu Hansa kooli õpetaja); Tuuli Helind (Audentese õpilane)

15.00 – 16.30 Kuidas targalt koonerdada, et oleks mida teadlikult laristada?

Moderaator: Anu Olvik (Rahandusministeerium, rahatarkuse edendaja)

Esinejad: Kristi Saare Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja, Ruta Pärnpuu hinnalogistik ja teadlik priiskaja, Jaak Roosaare “Rikkaks saamise õpik” autor, Tõnis-Denis Merkuljev Investeerimisklubi asutaja ja visionäär

17.00 – 18.30 Tark+vara+arendus ehk kuidas kujuneb kultuurne inimene

Moderaator: Jaak Prints

Esinejad: Aet Raudsepp (Rocca al Mare Kooli inglise keele õpetaja), Katriin Fisch Uibopuu (Tartu LV kultuuriosakonna juhataja), Helen Sabrak (Noored Kooli programmist), Egge Kulbok-Lattik (kultuuripoliitika uurija ja Kultuurikoja eestseisuse liige)